Het aloude Joodse ( en Arabische) gezegde:  “Ik wens u veel personeel toe” is vooral niet bedoeld als gelukwens, maar kent vooral de onderliggende boodschap dat personeel juist zorgen met zich meebrengt.

Gelukkig is er genoeg ontwikkeld,  waardoor het hebben van veel personeel een ondernemer meer oplevert dan dat dit aan kopzorgen geeft.

Denk hierbij aan afspraken tussen werkgevers en werknemers in CAO’s  vastgelegd. En denk ook aan ARBO wetgeving, bedrijfsprotocollen, Wetten van Poortwachters. Maar natuurlijk is er ook vaak een geoliede HR afdeling ( ook personeel trouwens) die stevig de vinger aan de pols en een oog in het zeil houdt als het gaat om het soepeltjes laten lopen van deze P in uw bedrijfsmix. Dit alles afgetopt met managers en teamleiders die voor wat betreft de aansturing hun verantwoordelijkheid nemen en van wanten weten. Niks meer aan doen dus.

Maar mocht u nou niet het idee hebben dat het allemaal gaat zoals u het wilt, realiseert u zich dan dat het behalen van uw doelstellingen en het hebben van een goede nachtrust gepaard gaat met een goede samenwerking binnen de teams. En daar gebeuren dingen waar u de vinger niet goed achter krijgt en waar het management (ook een team trouwens) vaak slecht grip op heeft. In teams komt het voor, ook al is dat niet altijd zichtbaar, dat zaken als een gebrek aan vertrouwen, de angst voor confrontaties, te weinig betrokkenheid, het afschuiven van verantwoordelijkheid of niet resultaatgericht werken een goede samenwerking en dus het behalen van de doelstellingen in de weg staan.    

Wilt u dit nu eens concreet aanpakken, vat dan de koe bij de horens en neem contact met mij op om mijn aanpak te bespreken, zodat u daarna kunt bepalen of dit iets voor u is.