Iedereen moet keuzes maken in het leven. De ene persoon maakt keuzes bijna intuïtief, de ander denkt er eerst goed over na. En waar het de ene persoon heel makkelijk lijkt af te gaan, kan een ander juist blijven hangen in het steeds weer wikken en wegen, wat kan uitmonden in volledige besluiteloosheid. Een vastloper dus!

Het is een denkfout om ervan uit te gaan dat mensen alleen vastlopen bij het maken van moeilijke of levensveranderende keuzes. Mensen kunnen ook vastlopen in algemene keuzes die in het dagelijks leven eigenlijk min of meer onbewust gemaakt worden. Denk maar eens aan het eten vanavond, de keuze om te gaan sporten of niet of het besluit om dit artikel te gaan lezen.

Bewust keuzes moeten maken, of het nu gaat om leuke keuzes of niet, kan leiden tot stress. En stress kan zorgen voor besluiteloosheid. Juist wanneer je je ervan bewust bent dat je móét kiezen, kan zorgen voor een volledige blokkade in het proces. Een blokkade veroorzaakt door keuzestress, dus!

Gelukkig zijn er manieren om deze blokkades op te heffen. Door met een onafhankelijke coach te praten, bijvoorbeeld. Vaak zijn er bij het maken van specifieke keuzes slechts enkele sessies nodig. Dus kies ervoor om keuzes te maken: neem contact op!

Related Posts